Шалапатова и кабинета ѝ си накупили телефони, таблети и лаптопи за по 10 хил. лв. на човек

Това разкри Тошко Йорданов от ИТН

Министерство на труда и социалната политика
Министерство на труда и социалната политика Източник: Zonanews

"Защо 67 работни дни политическият кабинет на Министерството на труда и социалната политика е струвал на гражданите 196 хил. лв.? Състои се от шестима души". Това попита в декларация от името на ИТН Тошко Йорданов.

 

Според информацията му, за екипа и министърката са купени телефон, таблет, лаптоп и т.н на стойност 63 хил. лв. или по над 10 хил. лв. техника на човек.

 

Иванка Шалапатова
Иванка Шалапатова Източник: МТСП

"Това трябва да са най-скъпият Iphone, най-скъпият Ipad и най-скъпият Macbook. Най-голямата гъзария в страната, интересно колко работодатели биха подарили толкова скъп подарък на своите служители. Ние им ги плащаме, на тях им е без пари. Този разход е немислим дори за хора в частния бизнес", смята Йорданов.

 

"Хората в кабинета са лицемерни и алчни, и най-вече вредни. Оказахме се безапелационно прави. Нито премиерът им е премиер, нито финансовият министър разбира от финанси, нито военният е българин в душата си. Поредно доказателство за безполезността на този кабинет е от безсмисленото министерстване на министърката на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, която е продукт на поредното НПО, живеещо от държавни пари", каза той.

 

17 хил. лв. са стрували "протоколните срещи и подаръци" на шестимата, по данни на ИТН. "Явно държавните пари са нещо, което ти се ослажда без значение дали си в НПО-то или в министерството", продължи той и изброи неща за министъра, който следва да има "най-голяма съпричастност с гражданите".

 

"Ако разделим по равно на всичките, това са по 17 лв. за кафе и вида на ден на всеки от тях, доста са жаднички. 60 хил. лв. за командировки в чужбина? От тях 33 хил. лв. международни пътешествия само на Иванка Шалапатова. 9 пътувания в страната и 14 в чужбина. Т.е тая социална туристка е джиткала средно по 2 пъти на месец някъде по света, вероятно колкото министъра на външните работи", изброи Йорданов.

 

Според него присъствието в страната по време на бедствия е изключително скромно и основно ходел един зам.-министър. "Туристката Шалапатова веднъж цинично написа, че е в Швейцария, но мислите ѝ са с наводнените хора в Берковица...  В същото време от тях са постъпили 2 законопроекта, две ратификации и една спогодба с Албания. Жестоко КПД! Невероятно работливи туристи има в социалното министерство", каза още той.

 

Йорданов направи сравнение с преди няколко години, когато зам.-министър при ГЕРБ "излетя" след решение да пътува до Ню Йорк с бизнес класа. "200 хил. лв. и 0 ефективност. Много скъпа тази Шала…патова. Оставка, некадърници жалки", завърши той.

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени