Шалом подгони Татяна Дончева за антисемитизъм

Вярваме, че нейните коментари са по-скоро дело на емоция, а нямат за цел уронване на престижа на организацията и общността ни и че тя в скорошен срок, ще се откаже от тези свои думи, като поднесе официално извинение

Татяна Дончева
Татяна Дончева Източник: Zonanews

Организацията на евреите в България Шалом излезе с позиция срещу думи казани от Татяна Дончева във вторник пред БНТ. Ето какво пишат от еврейската организация:

Във връзка с отправените обвинения от г-жа Татяна Дончева в ефира на Българската национална телевизия по адрес на Организацията на евреите в България "Шалом" и нейния председател проф. д-р Александър Оскар, искаме категорично да заявим:

· Коментари, твърдения и инсинуации, които се опитват да намесят българското еврейство в национален политически заговор, са неверни и опасни и създават предпоставка за разпространение на антисемитизъм и език на омразата.

· Ние като представителна организация на българското еврейство работим в сътрудничество с всяка национална институция по темите, важни за нас и за българското общество – включително с Прокуратурата на Република България.

· Ние, както всички български граждани, сме загрижени за политическата атмосфера и дискурс в страната, но като над-политическа организация, която обединява сред членовете си хора с различни възгледи, се фокусираме над обществените задачи, които стоят пред нас като граждани на България и Европейския съюз и не участваме в политическите борби в страната.

Искаме да се обърнем и лично към г-жа Дончева, за да ѝ напомним, че слагането на етикети на българските граждани от еврейски произход в ефира на обществена телевизия е най-малкото проява на лош вкус, която лесно води до създаването на конспиративни теории с антисемитски характер. Вярваме, че нейните коментари са по-скоро дело на емоция, а нямат за цел уронване на престижа на организацията и общността ни и че тя в скорошен срок, ще се откаже от тези свои думи, като поднесе официално извинение.

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени