Симпатизанти на ГЕРБ се събраха пред прокуратурата, за да подкрепят лидера на партията Бойко Борисов (ВИДЕО)

"Не разбираме защо се притоплят манджи в момент, в който се работи по съставянето на правителство и по работата върху много сериозна съдебна реформа", каза Даниел Митов

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БТА

Около 200 симпатизанти на ГЕРБ се събраха пред прокуратурата на ул. "Черковна", за да подкрепят Борисов. Депутатите на ГЕРБ напуснаха парламента, за да отидат да подкрепят лидера на партията. 

 

Бойко Борисов пристигна с джип на НСО, с който директно влезе в паркинга и не говори пред журналистите и симпатизантите.

 

Той е призован на 2 разпита в прокуратурата в 10 часа сутринта, но на различни места. От него чакат обяснения за делото "Барселонагейт", както и за неясна засега проверка за корупция и злоупотреба с власт. Вторият разпит ще се проведе в Съдебната палата.

 

"Не разбираме защо се притоплят манджи в момент, в който се работи по съставянето на правителство и по работата върху много сериозна съдебна реформа", каза Даниел Митов и добави, че сигналите срещу Борисов са "фалшиви".


По думите му с искането на имунитети се прави опит да се сплашват депутати. "Няма да се огънем. Ще продължим с опитите за съдебна реформа и с опитите за съставяне на кабинет", отсече зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени