Ситуацията е като ръченица с настъпване на мотики, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевград Росен Желязков

Той е категоричен, че първото и най-важно нещо е държавата да се върне към нормалното си функциониране, а това става с редовно правителство

Росен Желязков
Росен Желязков Източник: Zonanews

Ситуацията изглежда като ръченица с непрекъснато настъпване на мотики. Това каза кандидатът за народен представител и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Росен Желязков по повод поредната предизборна кампания.

 

"За близо три години и половина България е била девет месеца в предизборна кампания. Историята е "осем сватби и една бременност". Няма как да имаме нови послания, да имаме убедителни комуникации с избирателите, да звучим автентично", поясни пред bTV той.

 

Според него различен резултат може да се очаква само тогава, когато "политиците до известна степен отстъпят от собственото си партийно его и не занимават толкова обществото със своята собствена значимост". Той е категоричен, че политиците трябва да се постараят да направят нещо за хората, дори това да е в ущърб на техните политически интереси.

 

"Ние имаме програма за управление. Една такава програма се разписва за четири години – колкото е един управленски мандат. Тя е от 2024 г. и е разписана още за предходните избори", посочи депутатът от ГЕРБ-СДС.

 

Той е категоричен, че първото и най-важно нещо е държавата да се върне към нормалното си функциониране, а това става с редовно правителство.

 

"Такова правителство пък означава мнозинство в парламента. А мнозинството в парламента е обвързано с взаимни ангажименти за приемането на законодателни актове – устойчиво, а не стихийно", посочи още Желязков.

 

"Редовното правителство означава изпълнение на политики и носене на отговорност. Редовното правителство означава, че държавата няма да се занимава непрекъснато с избори, а ще се занимава с проблемите на хората", категоричен е той, като допълни, че за да се случи всичко това от ГЕРБ-СДС търсят партньори.

 

Той е категоричен, че страната ни трябва да се подготви за евентуалната рецесия през следващите години – "социалните разходи се увеличават, а приходите няма да смогнат на този темп на нарастващи разходи".

 

"Ако ние спечелим изборите, ще върнем безплатното саниране, като пък към по-добрата енергийна ефективност. Ще се погрижим за обществената инфраструктура и разбира се ще подобрим функционирането на социалната система и на здравната система. Ще продължим и с усилията си за реформиране на съдебната власт", обеща Желязков.

Още от "Политика"

Ситуацията е като ръченица с настъпване на мотики, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевград Росен Желязков

Той е категоричен, че първото и най-важно нещо е държавата да се върне към нормалното си функциониране, а това става с редовно правителство

Прочетете повече прочетете повече

Атанас Атанасов: Няма да приемем "плана на Борисов" да ни предложи Росен Желязков или Рая Назарян за премиер

Пред БНТ Атанасов обвини служебното правителство, че няма никаква вътрешна координация относно организацията за изборите и купуването на гласове

Прочетете повече прочетете повече

Пеевски и ПГ на ДПС поискаха ефективни присъди за виновниците за възродителния процес и агентите на ДС, инфилтрирани в о

В сигнала вносителите припомнят, че през 2022 г. Софийският апелативен съд постанови на Военно-окръжната прокуратура да продължи разследването за престъпленията срещу българските турци и мюсюлмани и отмени решението за прекратяване на наказателното производства

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени