Ситуацията с главния секретар на МВР е свързана с разследането в "Митниците", смята Тома Биков

Биков смята, че номинираният за служебен премиер Димитър Главчев, чиято политическа биография е свързана с ГЕРБ, ще се води по Конституцията и ще спазва законите

Тома Биков
Тома Биков Източник: Zonanews

"В състава на служебния кабинет виждам балансиране между хора, които имат различни идеи, включително такива с по-ляв идеологически профил, хора с различни убеждения". Това коментира по БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

 

"Не виждам много наши хора. Ние сме казали ясно, че бихме влезли в управлението с политически лица тогава, когато българските избиратели ни дадат тази възможност", каза той.

 

Според него Калин Стоянов не е изпълнявал партийните поръчения на Кирил Петков, а той от своя страна бил възмутен, че не е питан кои да бъдат регионалните директори на МВР.

 

"Това, което виждам отстрани - според мен ситуацията с главния секретар очевидно е свързана с разследването в митниците. Главният секретар призна, че е разследван, но не каза за какво. Ако един главен секретар бъде разследван, да стои на поста си е доста странно".

 

Биков смята, че номинираният за служебен премиер Димитър Главчев, чиято политическа биография е свързана с ГЕРБ, ще се води по Конституцията и ще спазва законите.

 

"Цялото минало лято колегите от ПП обясняваха как ГЕРБ имат само един министър - това е вярно. След записите ние сме много внимателни по отношение на ПП, особено след думите на Асен Василев, че изборите трябва да се проведат "с наш министър", ние им нямаме доверие".

 

Тома Биков коментира и разследването в Агенция "Митници":

"Акциите, свързани с контрабандата се случват или в координация с чужди служби или сигналите идват от чужбина".

 

Според него "Продължаваме Промяната" бъркат, като застават на 100% зад ръководството на агенцията.

Още от "Политика"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени