Скандалът е огромен - обявената от Кирил Петков дарителска сметка за Украйна се оказа различна от обявените от украинското посолство

Скандалът се задълбочи преди 30 минути, когато украинското посолство в София публикува двете сметки

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: Zonanews

Банковата сметка, публикувана преди 7 часа от Кирил Петков за дарения от по една заплата за оръжия за Украйна, вече не е актуална. Сметката VDU 0515 Kiev; IBAN: UA133223130000025203000000021; SWIFT: EXBSUAUX, беше сменена около 22:00 часа.

 

История на промените на поста на Кирил Петков с фалшивата сметка
История на промените на поста на Кирил Петков с фалшивата сметка Източник: Facebook

Новата сметка министър-председателят пусна на снимка в профила си във фейсбук, но без никакво обяснение за публикуваната няколко часа преди това "нигерийска" сметка. Кирил Петков практически си присвои благотворителната кампания, която стартира посолството на Украйна в Нигерия. Същата банкова сметка в помощ на Киев бе открита и популяризирана от украинските дипломати в африканската държава, за да помогнат на своите сънародници във войната. 

 

 

Скандалът се задълбочи преди 30 минути, когато украинското посолство в София публикува двете сметки, по които може да се превежда паричната помощ за закупуването на оръжия за Украйна. Те се оказаха съвсем различни от онази, която българският премиер публикува. 

 

В коментар в социалните мрежи под пост на Теодор Михайлов, Лена Бориславова заяви, че и двете сметки били подадени от украинското посолство. На въпрос защо е трябвало сметката да се сменя без никакво обяснение, Бориславова продължава: "Защото започна тази опорка с фалшивата сметка. Утре посолството ще публикува и двете сметки - за да са спокойни всички".

 

Освен това Бориславова заявява, че критиците на Петков повтаряли опорки. Тя развенчава и твърдението на Петков, че той започвал кампанията. "Как според вас избрахме сметката? Поискахме информация от посолството им", написа тя.

 

Коментарът на Лена Бориславова
Коментарът на Лена Бориславова Източник: Facebook

 

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени