Слави Трифонов към Христо Иванов: Ти като какъв се водиш, та предлагаш имена за министри? (ВИДЕО)

МОСВ, МРРБ-много е добре, да ни ги дадеш. В Министерство на финансите трябва да е Асен Василев, разкри какви са били исканията на ДБ Трифонов

Слави Трифонов
Слави Трифонов

Слави Трифонов проговори във видео, качено в профила му във Фейсбук, в което отговаря на актуални въпроси, зададени му от Тошко Йорданов. "В продължение на над 20 години - а, на 20, на повече - всеки ден съм бил по телевизията. Това е моят професионален статут да се показвам по телевизията, защото водих ежедневно шоу и сега се наслаждавам на възможността да не присъствам толкова в публичното пространство. Мога да си върша работата и без да съм в публичното пространство и да давам интервюта, да обикалям по студиата, да говоря - това ми е изключително неприятно", каза с изкривено в болезнена гримаса лице Слави Трифонов.

 

Той коментира още, че за него е имало някакви слухове, откакто е в публичното пространство. "Повечето от тях са неприятни, не знам защо хората ги харесват. Хората обичат да чуват някакви неприятни неща за други хора. Не знам защо е така и не искам да влизам в коментар на народопсихологията или на конкретно един човек защо мисли по определен начин”, допълни Трифонов. "Аз не се показвам, защото изпитвам невъобразимо облекчение да не се показвам. Това да се показваш всеки ден изисква невъобразими усилия", добави той. Чалга певецът отново цитира Марк Твен и посочи, че "слуховете за моята смърт са силно преувеличени", в опит да разсее съмненията относно неговото здравословно състояние, което беше впечатлило дори журналиста от "Фигаро", който прави интервю с него. 

 

Трифонов обясни, че не е въпрос на слабост, че е оттеглил кандидатурата за премиер на Николай Василев. 

"Той е изключително достоен човек с много качества. Когато ние решихме чисто практично да подходим към това как би изглеждал един кабинет, решихме да се свържем с хора, които имат опит. Николай Василев има сериозен опит - два мандата е бил министър и вицепремиер. Запознах се с него и семейството му и разбрах, че той е един много кадърен, морален и свестен човек", обясни Слави Трифонов.

 

Двамата имали еднакви разбирания за участниците в кабинета - професионалисти със сериозна подготовка, като образование и като качества. Слави бил изненадан от реакцията, след като Николай Василев бе обявен като номинация на ИТН за министър-председател. Христо Иванов и "Демократична България" започнали да говорят, че след като Василев е бил в кабинет с ДПС, значи от ДПС. По същия начин можело да се каже и за съпредседателя на ДБ, защото той е участвал в кабинет на ГЕРБ. На въпрос на Слави защо мисли така Христо Иванов не дал отговор.

 

Николай Василев бил оттеглен, защото се създало впечатление, че има връзка с нещо старо, нещо, което не е достатъчно почтено. Трифонов бе категоричен, че атаката на ДБ е заради постове, въпреки че от коалицията на няколко пъти повториха, че това не е така. 

 

"Мисля, че Христо Иванов се слага по-голяма роля, отколкото има всъщност. Той има точно толкова, колкото му е определил суверенът - да бъде четвърта политическа сила. Ако иска, да подкрепя, ако иска, да не подкрепя. Има ясни условия - първата политическа сила прави правителство на малцинството. Всеки един ще си носи отговорността за действията", посочи Слави Трифонов по повод това дали сегашното предложение за премиер ще получи подкрепата на ДБ.

 

Чалга певецът заяви, че е възмутен от поведението на Христо Иванов, защото предложил трима министри от служебния кабинет - Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков, да останат и в редовното правителство. "Чакай, бе, някой иска ли от теб да предлагаш нещо. Ти като какъв се водиш, за да предлагаш", заяви той

.  

"Ние не сме симпатични на никого. Явно една голяма част от българите, които са решили ние да присъстваме в парламента, са направили така, че да вкарат играч, който никой не го харесва. Това предизвика всичко останало. Всички срещу всички. Трябва да бъдат на първо място отговорни към суверена и тогава да бъдат политически партии", обяви Слави Трифонов.

 

По време на интервюто с Тошко Йорданов, Трифонов отправи остри обвинения срещу журналистите и националните медии в това, че в продължение на 11 години са отразявали единствено Бойко Борисов и неговите действия – "Мисирките обикаляха около Бойко Борисов, който реже ленти. Националите телевизии получават пари от държавата и трябва да си мълчат. Емил Кошлуков е сложен да слуша. СЕМ отново слуша Борисов". Според него в момента е настъпил хаос.

 

Трифонов отрече да е предлагал Петър Илиев за премиер – " има ли доказателства, само слухове". Слави Трифонов заяви, че суверенът е определил ДБ да бъдат четвърта политическа сила. "Има ясни условия в момента. Първата политическа сила прави правителство на малцинството и Христо Иванов има възможността или да го подкрепи, или да не го подкрепи. След това ще се случи това, което ще се случи", продължи лидерът на ИТН.

 

"Излязоха ли факти за Асен Василев и Кирил Петков - излязоха факти. Независимо дали ти харесва или не ти харесва, излязоха факти. Не искаха да редят кабинет, и изведнъж той излиза без да е казал или да се е обадил, да е търсил някакво партньорство и чете декларация в парламента. И казва "аз предлагам Кирил Петков....". Чакай, бе. Нали нямаше да предлагаш. Ти като какъв се водиш за предлагач? Кога реши в последните дни, че ще предлагаш? Като четвърта политическа сила. Излизаш пак на избори, печелиш ги, правиш правителство и след това предлагаш", каза още СлавиТрифонов.

 

Според лидера на ИТН изборите не са проблем - "ако не са избори какво да е? Да се разберем? С кого? Явно пенсиите, съдебната реформа не са мотив. Защо не се разбереш с нас? МОСВ, МРРБ-много е добре, да ни ги дадеш. В Министерство на финансите трябва да е Асен Василев. Що? Много ми е ляв на мен Василев, иска теглене на заеми". Трифонов пък смятал да харчи, ако има излишък. Тези различия, както и разкритията, които от партията представиха от парламентарната трибуна преди дни за бизнес миналото на Василев, отказало Трифонов от решението за работа с него. "Усъмних се, че много се натиска този човек да е в Министерството на финансите - проверих и излезе информацията", разкри Трифонов.

 

"Нищо не казваш с това "умен и красив". Може да си умен и красив и същевременно да си боклук. Може да си чалгар и да си възпитаник на Консерваторията и да имаш отношение към Малер, Шостакович".

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени