Слави Трифонов за Кирил Петков: Тези малоумни внушения за мафия и корупция са само едни нелепи и абсурдни обяснения за неговата некадърност и национално предателство (ВИДЕО)

Петков е водил друга външна политика към РСМ, различна от политиката на външно министерство

Слави Трифонов
Слави Трифонов Източник: Скрийншот/Facebook

Френското предложение за стартиране на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС вече е факт и той изтече в медиите. От него става безусловно ясно, че Кирил Петков е водил друга външна политика, различна от политиката на външно министерство. Това каза в изявление лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

 

"Тъй като външния министър беше предложение на ИТН и аз нямам никаква представа какви разговори са водени, а научавам всичко това от самото предложение. В този документ се говори за българско малцинство. А това е нещо, което ние като българи никога не сме приемали, защото истината е, че в Северна Македония няма българско малцинство, а има българи. В така нареченото предложение се казва, че трябва да пуснем Северна Македония да стартира преговорите, а ЕС и Франция ще гарантират, че Северна Македония ще изпълни после ангажиментите към нас. После ще приеме българите в конституцията си като държавотворен народ и после ще приеме решенията от договора за добросъседство от 2017 г. А гаранция за това, че после ще се случи,  ще дадат Франция и ЕС - тоест "гаранция - Франция", обясни Трифонов.

 

"Има и друго абсурдно нещо в това френско предложение - тъй като ние, българите, не приемаме съществуването на македонския език, защото такъв език няма, всички останали европейски държави ще го признаят, а пък на нас ще ни признаят, че ние не го признаваме. Това е резултатът от двойствената политика на Кирил Петков от момента, в който стана министър-председател. Принуден съм от обстоятелствата да произнеса четирите думи, които най-много мразя да произнасям - аз нали ви казах. И една от основателните причини, заради която изтеглих министрите от правителството, вече е факт. И тези малоумни внушения за мафия и корупция са само едни нелепи и абсурдни обяснения за некадърността и националното предателство на Кирил Петков. От обща култура трябва да знаете какво означава мафия - мафията е срастване на организираната престъпност с държавната власт. Как да има мафия, когато нямаш власт? Аз напускайки властта, напускам и възможността да бъда мафиот. В случая мафиот може да бъде само Кирил Петков, защото има власт. Как да се корумпираш като няма от къде да вземеш?", допълни той.

 

"Другата седмица ИТН ще заяви позицията си в парламента чрез депутатите си, колкото и да са те. Търговията с депутати през последните дни е толкова унизителна и срамна работа и показва само едно - Кирил Петков иска да си запази властта на всяка цена. Каква позиция ще имат другите партии - това си е тяхна работа. Не съм разговарял и не съм преговарял с никого. Коалиция между ИТН, ГЕРБ и ДПС няма и няма да има. Това няма да промени поведението на някои медии и лъжливите фрази, които те произнасят, но истината е такава и тя е най-силния щит против лъжите и измислиците. И нещо лично на Кирил и на Асен - явно вие сте били в Канада, докато аз съм бил в България и не ме познавате. Обаче аз няма да се спра - всичко депутати да ми вземете, да ми оставите само Тошко Йорданов аз пак няма да спра, защото на моя страна е справедливостта и нямам какво да губя. Какво ще ми вземете, какво ще вземете на човек, който няма какво да губи?", завърши лидерът на ИТН.

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени