Слави Трифонов във Фейсбук: Председателят на парламента да е от първата политическа сила

Когато ПП спечелиха изборите за 47-ото Народно събрание, Кирил Петков ми се обади по телефона и ми каза: "Дай да направим Корнелия Нинова председател на Парламента". Аз му казах: Не съм съгласен

Слави Трифонов
Слави Трифонов

Председателят на парламента трябва да бъде излъчен от най-голямата политическа сила, категоричен е лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов. "От трийсет години има логика в българския парламент, че най-голямата партия, спечелила най-много гласове, излъчва председател на парламента. Когато ПП спечелиха изборите за 47-ото Народно събрание, Кирил Петков ми се обади по телефона и ми каза: "Дай да направим Корнелия Нинова председател на Парламента". Аз му казах: Не съм съгласен. Вие сте спечелили изборите и вие трябва да излъчите председател. И така председател на парламента стана Никола Минчев", разказа Трифонов в пост във фейсбук.

 

"И това е правилно. Когато ние спечелихме изборите, председателят на Народното събрание беше моето предложение - Ива Митева. И така беше правилно. Това действие е уважение към избирателите", коментира лидерът на ИТН.

 

А циркът за избиране на председател в миналия и сегашния парламент, този цирк е толкова унизителен и толкова показателен за психическото и моралното състояние на някои хора, че е пълна демонстрация на глупостта, безотговорността и липсата на всякакъв морал, пише той.

 

"ИТН е част от 49-ия парламент и ще прави абсолютно всичко възможно да работи в услуга на суверена. Умно, спокойно, конструктивно и отговорно, това е единствения начин да си вършим добре работата. Единственият. Така мисля аз", пише той в публикация в социалните мрежи.

 

Още от "Политика"

Анализ на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2023 г. ще представи началникът на отбраната адмирал Емил

България е една от 18-те държави членки на НАТО, които тази година ще отделят два процента от брутния си вътрешен продукт (БВП) за разходи за отбрана

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени