СЛЕД СКАНДАЛА: ГЕРБ-СДС поиска Рашидов да напусне два свои поста

Това се случи след абсурдна реплика на Рашидов за жертвите на насилие

Вежди Рашидов
Вежди Рашидов Източник: Zonanews

ПГ на ГЕРБ-СДС призова Вежди Рашидов да напусне два свои поста - от Комисията по култура и медиите в НС и от Изпълнителната комисия на партията. Коментар на депутата, направен в почивката на извънредното заседание на парламента в понеделник, предизвика скандал и вълна от възмущение. 

 

Ето и официалната позиция на ПГ на ГЕРБ-СДС:
Вежди Рашидов да подаде оставка като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание. Това призовава ПГ на ГЕРБ-СДС, която заседава днес след края на заседанието на Народното събрание. Повод за решението на групата на ГЕРБ са думи на народния представител Вежди Рашидов в почивката на парламента по време на дебата по промените в Закона за защита от домашно насилие. Освен това ПГ на ГЕРБ-СДС призовава Вежди Рашидов да подаде оставка и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Народните представители от ГЕРБ-СДС се разграничават от изказването на Вежди Рашидов. Подобен език и разсъждения са недопустими за народен представител особено в момент като настоящия.

 

"Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна", се чува да казва Рашидов. Той говори на зам.-председателите на НС Никола Минчев и Росица Кирова в почивката, когато се предполага, че микрофоните са изключени. Оказва се обаче, че тези на председателската катедра работят.

 

В позиция, изпратена до медиите, Вежди Рашидов поднесе официално извинение.

 

По-рано парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова определи случилото се като "недопустимо". "Думите, изречени от Вежди Рашидов са неуместни и недопустими, особено в настоящия дебат и момент. ПГ на ГЕРБ- СДС категорично се разграничава от изказа и настоява Вежди Рашидов да се извини публично", посочи тя.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени