Службашите на Радев тихомълком сменят още 9 посланици

Служебното правителство не е обявило публично рокадите

Министерски съвет
Министерски съвет Източник: Zonanews

Служебният кабинет продължава да прави смени в българската дипломация. В системата за правна информация на Министерския съвет са публикувани още девет решения, с които се предлага на Румен Радев освобождаване и назначаване на посланици. Това обаче така и не е оповестено публично.

 

Новата партида смени са за Хърватия, Швеция, Ирландия, Виетнам, Индия, Германия, Йордания, Ливан и Израел. По същия начин миналата седмица бяха взети решения за смяна на посланиците ни в НАТО, Ватикана, Молдова, Словения и Норвегия.

 

В Израел сегашният посланик Румяна Бъчварова, която преди бе началник на кабинета на премиера Бойко Борисов, както и министър на вътрешните работи.  Тя ще бъде заменена от Славена Красимирова Гергова. Славена Гергова в момента оглавява Генерална дирекция "Европейски въпроси" във Външно, била е посланик в Тунис.

 

В Ливан се освобождава Боян Белев, а се предлага Ясен Томов. От Йордания се прибира Димитър Михайлов, а заминава Метин Казак - кадър на ДПС, евродепутат от движението.

 

Нов представител ще имаме и в Германия. Досегашният ни посланик Елена Шекерлетова ще бъде заменена с Григор Порожанов. Елена Димитрова се освобождава от посланическия пост в Индия, а на нейно място се предлага Николай Янков.

 

За Виетнам ще замине Павлин Тодоров, като от Ханой се прибира Маринела Петкова. Две дами участват в рокадата в Ирландия - връща се Гергана Караджова, а заминава Ваня Чавдарова Андреева - Малакова.

 

В Швеция се освобождава Иван Павлов, а се назначава Светлана Сашова Стойчева - Етрополски. Последната засега рокада е в Хърватия - освобождава се Генка Георгиева, а се назначава Ива Крулева. 

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени