Служебният кабинет ще обсъди два проекта за меморандуми за сътрудничество с Гърция в областта на енергетиката

Кабинетът ще подготви и проект на меморандум между енергийните министерства на двете страни, въз основа на който те ще могат да си сътрудничат при проучването на възможността за изграждане на нефтопровод Александруполис-Бургас

Министерски съвет
Министерски съвет Източник: Zonanews

Служебното правителство се очаква да обсъди два проекта на меморандуми с Гърция за сътрудничество между двете държави в енергийната сфера. Това предвижда част от дневния ред на днешното правителствено заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

 

На първото за годината заседание премиерът и министрите ще обсъдят проект на меморандум между Министерството на енергетиката на България и Министерството на околната среда и енергетиката на Гърция, с който двете държави ще си сътрудничат в областта на сигурността на доставките и съхранението на газ. 

 

Кабинетът ще подготви и проект на меморандум между енергийните министерства на двете страни, въз основа на който те ще могат да си сътрудничат при проучването на възможността за изграждане на нефтопровод Александруполис-Бургас. 

 

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени