Служебният министър на финансите Валери Белчев е бил кандидат за евродепутат от СДС

От 2007 г. Валери Белчев е изключителен партньор за България на "Ротшилд и Сие" (Rothschild & Cie)

Финансовият министър Валери Белчев като кандидат за евродепутат от СДС през 2007 г.
Финансовият министър Валери Белчев като кандидат за евродепутат от СДС през 2007 г. Източник: Zonanews

Новият служебен министър на финансите Валери Иванов Белчев се оказа, че е бил кандидат за евродепутат от СДС на изборите през 2007 г. Това показва проверка на Zonanews в кандидат-депутатските листи за изборите за Европейски парламент преди 14 години. 

 

Той е заемал непрестижното 13-то място, което не му е давало дори и теоретичен шанс да влезе в ЕП. На тези избори СДС не успя да спечели нито едно място в европарламента, въпреки че листата беше водена от тогавашния председател на Съюза и бивш президент Петър Стоянов. След тази разгромна загуба той подаде оставка. 

 

През същата 2007 г. днешният служебен финансов министър Валери Белчев се фокусира върху инвестиционния бизнес, установява стратегическо партньорство с "Ротшилд и Сие" (Rothschild & Cie) и действа в качеството на изключителен партньор за България до 2013 г. Това е най-важният факт в неговата биография, който за познавачите на международното задкулисие е ключов обяснителен елемент за неговото назначаване като финансов министър. 

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

На 8 април ВАС остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени