Служебното правителство назначи шестима нови областни управители

Освабаждават се настоящите областни управители на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, София и Софийска област

Министерски съвет (МС) (2)-1
Министерски съвет (МС) (2)-1

Служебното правителство прие решение, с което се освобождават настоящите областни управители на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, София и Софийска област, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

 

София-град

За областен управител на област София-град е назначен Стефан Арсов. Той има магистърска степен по "Право" от Софийския университет (СУ) "Св. Климент Охридски". Дългогодишен юрист с опит както в частния сектор, така и в общинската администрация на Столична община. До момента той заема поста "заместник-областен управител" на област София-град.  

 

Софийска област областен управител
Софийска област областен управител Източник: Zonanews

София област

Силвия Арнаутска е назначена за областен управител на Софийска област. Тя е завършила магистратура "Предучилищна и начална училищна педагогика" и "Образователен мениджмънт – Управление на образованието" в Югозападния университет "Неофит Рилски". Арнаутска е дългогодишен преподавател, а през последните близо седем години е експерт по "образование и здравеопазване" в община Ихтиман. 

 

Област Сливен

За областен управител на област Сливен е назначен Чавдар Божурски. Той е магистър по право в СУ "Св. Климент Охридски". От 2017 г. до 2021 г. е заемал същата ръководна длъжност. От август миналата година до момента е бил заместник областен управител на област Сливен. Преди това Божурски е заемал ръководна длъжност в Областна дирекция "Полиция" – Сливен.

 

Област Силистра

Илиян Великов е назначен за областен управител на област Силистра. Великов е завършил Висше техническо училище "Ангел Кънчев" в Русе. Два пъти е заемал длъжността заместник областен управител на област Силистра. Преди това е заемал ръководни длъжности в ОДМВР-Силистра.

 

Областен управител на област Русе
Областен управител на област Русе Източник: Zonanews

Област Русе

За областен управител на Русе е назначен Драгомир Драганов. Той е магистър по икономика. Бил е народен представител в 48-ото и 49-ото Народно събрание. Бил е кмет на община Две могили от 2007 г. до 2011 г. и зам.-кмет на община Бяла. 

 

Областна администрация-Ловеч
Областна администрация-Ловеч Източник: Zonanews

Област Ловеч

Дора Ангелова е назначена за областен управител на област Ловеч. Тя е завършила "Право" и "Икономика" в УНСС. Дългогодишен служител е на Областната администрация в Ловеч, като до този момент е заемала длъжността "Главен юрисконсулт". Има опит и в социалната сфера като "Старши юрисконсулт" в Регионалната дирекция "Социално подпомагане" в града.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени