Софийски градски съд отхвърли искането на прокуратурата за разпускане на русофилската партия "Възраждане"

Решението може да се оспори пред Върховния касационен съд

Костадин Костадинов
Костадин Костадинов

Софийският градски съд отхвърли искането за разпускане на политическа партия "Възраждане", съобщават ог СГС. Магистратите не приемат тезата на прокуратурата, че политическата формация с дейността си нарушава системно изискванията на Закона за политическите партии. Решението може да се оспори пред Върховния касационен съд. 

 

Прокуратурата поиска заличаване на регистрацията на ПП "Възраждане" и нейното разпускане заради деклариране на неверни данни за присъствието на най-малко 500 граждани с избирателни права на Учредителното събрание на партията. 108 от лицата, чиито имена фигурират върху декларации като учредители (общо 580 броя), са заявили, че подписите в списъците не са техни. 87 лица са заявили, че не са подписвали Декларация за индивидуално членство по Закона за политическите партии. Други 120 лица са заявили, че изобщо не са присъствали на Учредително събрание на ПП "Възраждане".

Още от "Политика"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени