Социологът Стойчо Стойчев: ГЕРБ нямат място на лидерската среща

Корнелия Нинова си дава ясна сметка, че този формат няма да доведе до резултати, смята доц. Иво Инджов

Доц. Стойчо Стойчев
Доц. Стойчо Стойчев

Темите за лидерската среща и ролята на държавния глава в управлението на държавата коментираха експертът по политически комуникации доц. Иво Инджов и политологът Стойчо Стойчев в студиото на NOVA NEWS.

 

Инджов каза, че няма как да не се проведе лидерската среща, защото тя е била анонсирана. Корнелия Нинова си дава ясна сметка, че този формат няма да доведе до резултати, смята той.

 

Според Стойчев ГЕРБ нямат място на лидерската среща. "Ако имаше един силен и идеологически аргумент по време на правителството "Петков", той е бил, че "Демократична България" и "Продължаваме промяната" легитимират БСП обратно във властта, допускайки я в управляваща коалиция", каза той.

 

Според Инджов, Румен Радев не е "прехвърлил горещия картоф" на БСП. Връчването на мандата на БСП е действие насочено към левия електорат, поясни експертът. "Той иска да бъде лоялен на този електорат, благодарение на който стана президент и беше преизбран", смята той.

 

Стойчев е на мнение, че "връчването на мандата на БСП не е обосновано нито от Nexo, нито от нещо друго, а от желанието на президента да флиртува с левите избиратели". Политологът смята, че може би сега Радев ще се опита да направи "нов ляв субект с нови политици, които да променят облика на лявото".

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени