Спас Гърневски: Мата Хари ще я намерите в края на 1996 г., Румен Гечев е академик по фалиране на държави

Президентът Румен Радев е един от най-слабите президенти, които сме имали от началото на прехода

Спас Гърневски: Оттеглете заявката си за втори мандат, Вие сте срам и позор за страната ни
Спас Гърневски: Оттеглете заявката си за втори мандат, Вие сте срам и позор за страната ни Източник: Zonanews

Мата Хари ще я намерите в края на 1996 г., когато се състоя един от четирите най-големи фалити - икономически, социален, политически в България за последните 70 години. Обвинявам тяхната партия (на вметка на водещия дали ще обвини Румен Гечев за това, бел.ред.), която за седемдесет години фалира четири пъти тежко България. Толкова са тежки фалитите през 60-те и 70-те години, че Политбюро на БКП предлага на Съветския съюз България да стане 16-та съветска република, но Русия, която иначе обича всичко чуждо, не си позволява да ни приеме, защото някой трябва да плаща тези фалити. Третият фалит беше 1989 г., когато партията се пребоядиса, от комунистическа стана грабителско-капиталистическа и за шест години разграби България", каза в студиото на предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ народният представител от ПП ГЕРБ Спас Гърневски. 
"Грабежът стана чрез външнотъргтовските дружества и парите там, чрез източените предприятия. 1996 г. този фалит завърши по време на правителството на Жан Виденов. Забележете, тогава вицепремиер и главен архитект на това правителство, тоест и на този фалит, беше г-н Румен Гечев. Там някъде трябва да се търси Мата Хари. Когато си предизвикал този фалит и си бил апологет на тази политика, а днес критикуваш онези, които изправиха България на крака, или проявяваш безкрайна наглост, или арогантност. Вие казахте, че г-н Гечев бил професор. Не, той е академик. Няма по-голям академик в света по фалити на държави от г-н Гечев" допълни Спас Гърневски.

"Когато и да са парламентарните избори, ГЕРБ е готов да се яви. Може да се явим дори и да са днес следобед. В невероятна кондиция са организациите по места в цялата страна."С онези сили, които ни дават удовлетворение, че онова, което е обещано на българския народ очи в очи, с конкретна програма за изпълнение в рамките на този мандат, който изтича, отиваме на тези избори с вдигнати очи, с лице, че това, което е обещано, е изпълнено", допълни депутатът.

Според Гърневски сега предстои четвъртият мандат, който ще бъде спечелен безапелационно не само заради изпълнената на 100% програма.

"Преди повече от половин година, в разгара на т. нар. превратаджийски бунтове, в едно интервю тогава заявих, че България ще бъде нормална държава с нормална икономическа и политическа система, включително и избирателна система, не чалгаджийска, каквато ни предлагат сега, след петия мандат на ГЕРБ.

ГЕРБ десета година печели изборите, два пъти лидерът на ГЕРБ и премиер връща мандата, поставя им топката на гол линията, а те са толкова безпомощни, че от гол линията не могат да я бутнат едно 20 см навътре, за да отбележат гол. Как ще спечелят тези хора изборите?", попита Гърневски.

По думите му, БСП нямат никакви кадри и не могат да изкарат един свестен съвременен млад икономист, който да говори за икономика. На въпроса може ли Борисов да е кандидат за президент на ГЕРБ той отвърна, че Борисов може да е кандидат за всичко, защото има качествата да бъде лидер и го е доказал.

"Когато в отбора си имаш капитан като Борисов и премиер като Борисов, признат в цяла Европа и на Балканите, най-нормалното е той да си продължи, това си е лидерът на ГЕРБ", категоричен беше депутатът.

По думите му, президентът Румен Радев е един от най-слабите президенти, които сме имали от началото на прехода.

Според депутата от ГЕРБ, Цветан Цветанов не може да влезе в парламента, това са илюзии. "Той не можа да разбере, че интересът на държавата и на политическата сила като цяло е по-голям от индивидуалния интерес", допълни Спас Гърневски.

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени