Специалистът по социалистическия СПИН Кутев: Русия не ни е спирала газа, ние не изпълнихме условията й

На този етап официални разговори очевидно не се водят, заяви той

Антон Кутев
Антон Кутев Източник: БСП

Русия не е спирала газа за България, а ние сме отказали да се съобразим с условията им. "Половината държави в Европа изпълняват тези условия и нямат проблем с доставките на газ". Това невярно и крайно скандално твърдение заяви по bTV говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

 

Това е същият човек, който преди време беше казал, че социализмът е като СПИН-а - предава само по наследство или по полов път.

"На този етап официални разговори очевидно не се водят. Иначе верният отговор е, че преговорите са между "Газпром" и "Булгаргаз", добави Кутев.

 

"Отговорът дали се водят такива разговори трябва да ги даде "Булгаргаз". Дали са започнали преговорите, вероятно има някакви предварителни етапи. На кой етап е "Булгаргаз" – аз не знам. Още не са седнали на една маса или аз поне не знам за такава възможност", каза още той.

 

"Аз не смятам, че възможностите са изчерпани. Разговорите биха могли да се случат и да доведат до положителен резултат. Очевидно е, че тези разговори не са потръгнали бурно", добави говорителят на служебното правителство.

 

Той допълни, че крайният резултат е оферта на масата, тъй като търсим възможности за доставка по досегашния договор.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени