Сръбският президент Вучич: Смешно е малка държава като България да блокира Северна Македония

Вучич добави, че има натиск от Запада да се признае Косово

Александър Вучич
Александър Вучич Източник: Index.hr

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че има натиск от Запада да се признае Косово и е смешно малка държава като България да блокира РСМ, съобщава македонският  сайт  "Нетпрес". Той знае, че ако го направи, само ще го потупат по рамото, ще бъде обявен за визионер, но в крайна сметка ще свърши като президента на РСМ Зоран Заев, който със Споразумението от Преспа промени името на държавата си и не получи нищо от ЕС.

 

"С Косово те искат да свалят цяла Сърбия и това не е далеч от истината. Те ще ви кажат, че най-модерните политици са тези, които ще приемат независимостта на Косово и Сърбия няма да получи нищо. Или да получи хубава статия във вестниците и да завърши като Зоран Заев с историята на Преспанското споразумение. Човекът вече не знае какво да прави, защото не искат да започват преговори с него. И аз не знам защо", казва Вучич за преговорите на РСМ с ЕС, пише .

 

Той отправи критики срещу Заев, че е работил твърде много със смешна малка страна като България, която блокира РСМ, "когато някой ми каже, че малка държава блокира нещо, аз казвам да, да".

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени