ССД ще се явявят на изборите с Янев

Подпис предизборно споразумение днес

Стефан Янев
Стефан Янев Източник: МС

"Съюзът на свободните демократи" подписва в понеделник предизборно споразумение с партия "Български възход" за общо явяване на парламантарните избори.

 

ССД бе основана от Стефан Софиянски, когато напусна СДС преди повече от 20 години. Сегашният лидер на ССД Радослав Кацаров и лидера на "Български възход" Стефан Янев ще подпишат в понеделник споразумение за политическо сътрудничество за предстоящите парламентарни избори.

 

"Надявам се следващия парламент да излъчи така необходимото на страната ни в този момент редовно правителство. Смятам обаче, коалиция "Български възход" може да даде стабилност на управлението," коментира председателят на ССД Радослав Кацаров, цитиран от партйния му пресцентър.

 

Той изрази увереност, че с общи усилия заедно с партньорите, коалицията ще постигне целите си на тези избори. ССД поема ангажимент структурите и да окажат подкрепа на ПП "Български възход" по време на предизборната кампания.

 

Двете формации обясняват, че ще провеждат политика, базирана на български консерватизъм и възстановяване на доверието в институциите. ССД попадна в парламента през 2005 година в коалиция с БЗНС на Анастасия Мозер и ВМРО.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени