Станев и Йорданов: Кирил Петков може да вземе едно "лице назаем" от Христо Иванов и тежестта му рязко ще намалее

Филип Станев и Тошко Йорданов обаче подчертаха, че "това, разбира се, е шега"

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов Източник: БНР

"Напълно възможно е, ако се появи нов политически субект на Кирил Петков, той да вземе "едно лице назаем от Христо Иванов и да се окаже, че политическата тежест на Иванов рязко ще намаление", заявиха от "Има такъв народ" в кулоарите на парламента.

 

Филип Станев и Тошко Йорданов обаче подчертаха, че "това, разбира се, е шега". Поводът да коментират били сравненията между холивудската звезда Джон Траволта и министъра на икономиката от служебния кабинет. Такова направи депутатът от ДПС Хамид Хамид. Иначе ИТН не се притеснявали от такава бъдеща партия, защото всеки политически субект трябва да се бори за гласовете на хората.

 

"Това е тяхно право и няма нищо по-хубаво от това избирателят да има възможност да избира. Ако хората смятат, че има нужда от такъв проект, те ще го подкрепят, ако смятат, че няма нужда, има хиляди партии, които съществуват за спорта", коментира лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

 

В отговор на въпроса как би се пренаредил следващият 47-ми парламент, ако вече има формация на Кирил Петков, Йорданов заяви, че не е врачка и препоръча на медиите да отидат да им хвърлят боб или да им гледат на кафе.

 

"Нищо не мога да смятам, защото не съм врачка, нека да видим дали ще се случи и надявам се да има кабинет. Какво ще се случи, Ванга отдавна е починала, за съжаление", заключи Йорданов. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени