Станишев нападна Нинова: Политиките, които БСП води, са извън времето и пространството

Нинова лиши българите от силна лява партия, настоя той

Станишев и Нинова преди години
Станишев и Нинова преди години Източник: БСП

"Политиките, които БСП води, са извън времето и пространството", заяви Сергей Станишев. На среща с журналисти бившия председател на ПЕС изрази разочарованието си, че БСП губи физиономия и позиции, като за това основна заслуга той вижда в действията на Корнелия Нинова.

 

"От нея не се очаква нищо ново. Дори хората от близкото и отражение са там само заради лична властова позиция, а не от интереса на БСП като партия", заяви Станишев.

 

Той изрази надежда, че конгресът на левицата на 11 февруари ще покаже, че "БСП е жива".

 

"В новата левица има качествени хора, но с твърде различни разбирания. Големият грях на Корнелия Нинова е, че лиши българите от силна лява партия и това е съзнателен избор, който затвори много възможности пред БСП", каза Станишев.

 

Според него ключовият фактор дали ще има правителство след изборите е ГЕРБ, които по неговите думи сега се завръщат като доверие, като влияние. Основаната заслуга за това имат БСП и ПП, тъй като не са използвали правилно обществената подкрепа, която са имали.

 

Станишев призова партиите да поемат политическа отговорност и да посочат свои приоритети, за да могат на база на своите програми да формират правителство: "Да внимават с тона, защото е трудно да прескочиш яма, която сам си изкопал".

 

"Аз няма да бъда в позицията на наблюдател. Ще бъда в ролята на човек, който ще търси съмишленици за каузата. Увеличава се кръгът от съмишленици. Конгресът ще покаже, но много хора, които бяха зад Нинова, сега не са с нея. Това дава надежда", каза още Станишев.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени