Станислав Балабанов: Думата "харакири" от днес има ново значение - "хараКиро"

Ти си "довиждане" на следващите избори, обърна се депутатът от ИТН към Кирил Петков

Станислав Балабанов, ИТН
Станислав Балабанов, ИТН Източник: Zonanews

"Думата "харакири" от днес има ново значение – "хараКиро". Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов от парламентарната трибуна по време на извънредното заседание на НС във вторник.

 

"Вие говорите за спазване на думата, нали така?", обърна се Балабанов към Кирил Петков. "Слушаме ви пет минути как говорите за спазване на думата. А преди година и половина нали щяхте да вкарате Бойко Борисов в затвора? "12 години стигат с ГЕРБ, трябва да пенсионираме Борисов, трябва да го вкараме в затвора", продължи той.

 

"Да, ти арестува Бойко Борисов, собственоръчно. И сега ми говориш от трибуната за спазване на думата. Ти сега си в най-унизителната поза - да се молиш на същия този, когото арестува, да продължи да държи теб на власт. И ти говориш за спазване на думата? До теб е Христо Иванов, който говореше: "Нито глас за Пеевски", а после пи "мазното турско кафе" в неговата стая. Да, тази метафора е истинска, защото зад нея се крият унизителните ви пози, в които използвахте помощта на ДПС, за да ви напишат тази спорна конституция, на която ще берем от плодовете. Само след няколко седмици ще видите как изглеждат като промени", заяви Балабанов.

 

"Ти искаш това, което се случва в момента, да е прозрачно. А защо гласува да не се излъчва по националната телевизия? Нали искаш всичко да е прозрачно? Или пак ще стоиш на диванчето пред кабинета на Борисов да го молиш да ти отвори вратата, да му се помолиш с Асен Василев, да останете на власт? Ти си довиждане на следващите избори. И думата харакири вече има ново значение – хараКиро", заяви Балабанов.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени