Станислав Балабанов, ИТН: В последно време наистина има казуси и проблеми, които изострят отношенията в коалицията

Той посочи, че съжалява Андрей Гюров, защото "не е лош човек", но се е превърнал в жертва на собствените си партийци

Станислав Балабанов, ИТН
Станислав Балабанов, ИТН Източник: Zonanews

Логиката показва, че в ситуацията на редица кризи предсрочни избори не са изход. Това не е държавническо поведение. Затова максимално се стремим всички коалиционни партньори да се уповаваме на коалиционното споразумение, което играе ролята на фундамент.

 

Докато то се спазва - се надявам, въпреки различията и публичното говорене, да има консенсус и стабилност в държавата. Това коментира в "Здравей, България" депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

 

"Едни предсрочни избори ще задълбочат още повече кризите. Но в последно време наистина има казуси и проблеми, които изострят отношенията в коалицията", подчерта още той.

 

"Логиката е коалиционните партньори в един парламент да се изправим срещу модела, който българските граждани очакват да променим - този на ГЕРБ и ДПС, старото статукво", допълни Балабанов. Депутатът уточни, че темата за БНБ не е била залегнала в коалиционното споразумение.

 

"Всеки имаше право да издига собствен кандидат. Да изключим всякакви лъжи и спекулации - предварителна договорка за обща кандидатура не е имало. Затова ние бяхме толкова предвидими отначало по отношение на нашата позиция", коментира Балабанов.

 

Той посочи, че съжалява Андрей Гюров, защото "не е лош човек", но се е превърнал в жертва на собствените си партийци. "Беше издигнат в последния момент. След това беше свален. Не знам на каква цена е готов да унижава качествата си, но се получи така", смята депутатът.

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени