Старт на предизборната кампания за предсрочния вот на 27 октомври

За участие в изборите са регистрирани 23 партии и 9 коалиции

Избори
Избори Източник: Zonanews

От полунощ вече започна предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот на 27 октомври. За участие в изборите са регистрирани 23 партии и 9 коалиции. Предизборната кампания приключва в 24.00 ч. на 25 октомври.

 

В последния ден преди изборите е ден за размисъл, а агитацията е забранена. Кампанията по закон се води само на български език. Задгранични избирателни секции ще има в 60 държави. Българските граждани в чужбина, които имат право и желаят да гласуват на изборите трябва да попълнят заявление до 1 октомври.

 

До 5 октомври трябва да определи броят на секциите и местата за гласуване зад граница. За участие в изборите са регистрирани 23 партии и 9 коалиции. Предизборната кампания приключва в 24.00 ч. на 25 октомври. Кампанията по закон се води само на български език. В последния ден преди изборите е ден за размисъл, а агитацията е забранена.

 

Задгранични избирателни секции ще има в 60 държави. Българските граждани в чужбина, които имат право и желаят да гласуват на изборите трябва да попълнят заявление до 1 октомври. До 5 октомври трябва да определи броят на секциите и местата за гласуване зад граница. По предварителни данни в страната ще бъдат разкрити 11 647 секции, като в 9353 ще се гласува с машина.

Още от "Политика"

Ситуацията е като ръченица с настъпване на мотики, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевград Росен Желязков

Той е категоричен, че първото и най-важно нещо е държавата да се върне към нормалното си функциониране, а това става с редовно правителство

Прочетете повече прочетете повече

Атанас Атанасов: Няма да приемем "плана на Борисов" да ни предложи Росен Желязков или Рая Назарян за премиер

Пред БНТ Атанасов обвини служебното правителство, че няма никаква вътрешна координация относно организацията за изборите и купуването на гласове

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени