Стефан Данаилов през 2016 г.: При провал на изборите, председателят благодари и с оттегля!

Нинова, практикувай каквото проповядваш

Просто Нинова
Просто Нинова

На 8 май 2016 г. БСП осъмва с нов председател - Корнелия Нинова. Тя е избрана от 49-тия конгрес на соцпартията и успява да надделее над действащия председател Михаил Миков с 395 гласа срещу 349 на втория тур като сключва задкулисни договорки с ключови лица в тогавашната БСП, повечето от които вече не са в соцпартията, лично прогонени от Нинова - Георги Гергов, Валери Жаблянов, Красимир Янков и т.н. Днес, почти пет години по-късно г-жа Техноимпексова е загубила всички възможни избори, с изключение на президентските през есента на същата 2016 г. 

На конгреса се изказва Стефан Данаилов, днес вече покойник, който заявява паметни думи, които звучат пророчески днес:
"Мислех си, какво би било, ако Конгресът възпреме едно правило, което в Устава го няма - при провал от страна на партията на изборите, председателят на партията благодари и се оттегля". 

 


След катастрофалния погром на БСП на последните парламентарни избори би било много принципно, ако Нинова, която без угризения се възпозваше приживе от влиянието на Данаилов върху бившите комунисти, днес последва неговия съвет и подаде оставка! Нинова, практикувай каквото проповядваш! Отдай дан към паметта на Данаилов и вместо да ходиш на гроба му и да си правиш ПР-ски снимки там, последвай неговия съвет!

Още от "Политика"

НАП отчете ръст на приходите с над 914 млн. лева към края на април

Рекордните постъпления от данъци и осигурителни вноски се случват в условия на продължаваща пандемична обстановка и при отложено за юни 2021 г. (вместо до края на март) внасяне на корпоративния данък

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени