Стефан Янев: Няма основание да се иска оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев

В търсене на външнополитически дивиденти, се неглижират вътрешнополитическите интереси, смята той

Стефан Янев
Стефан Янев Източник: Facebook

Няма основание да се иска оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев. Това заяви бившият служебен премиер и военен министър Стефан Янев за NOVA NEWS.

 

"Имаше лоша комуникация при вчерашния случай с дрона край Тюленово - не е обяснено какво и как се случва. Обяснението е винаги през медиите към хората. Не виждам причина да се говори повече за дрона, той е обезвреден правилно. Насаждането на мнение, че той може да застраши националната сигурност, е в търсене на политически дивиденти", категоричен е Янев. 


"Когато в акваторията се водят бойни действия, е възможно водите на Черно море да докарат дронове и мини. Такива инциденти се случват и може да продължат, ако не се прекрати ескалацията. Говорим за самоделен дрон със закачена мина, а обезвреждането беше извършено професионално. Не може да говорим за забавяне, унищожаването е добре да стане през деня", добави той. 

Още от "Политика"

Членовете на антикорупционната комисия ще са трима и ще се избират от Народното събрание

Кандидатите трябва да имат висше юридическо или икономическо образование и най-малко седем години стаж по специалността или седем години стаж в службите за сигурност

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени