Стефан Янев: Пламен Моллов няма да бъде част от учредителното събрание на "Български възход"

Според него по-скоро вървим към предсрочни избори

Стефан Янев
Стефан Янев Източник: МС

Пламен Моллов няма да остане част от партията на Стефан Янев "Български възход". Това съобщи самият Янев в ефира на NOVA NEWS. Причината са твърдения за подкуп към изпълнителния директор на БАБХ проф. д-р Христо Даскалов.

 

"Учредяването на партията предстои да се проведе тази неделя в НДК. Г-н Моллов при тези разкрития няма да бъде част от учредителите. Когато се направят необходимите разследвания и той съответно си изчисти името, дай Боже, тогава можем да мислим за някакво съвместно бъдеще. Но в момента не", посочи Стефан Янев.

 

В устава на новата партия ще има достатъчно механизми, с които хора, които искат партийно членство и го получат впоследствие да бъдат отстранявани при наличие на съмнения за злоупотреби или нарушения на законите, допълни Янев. "Доброто име на всеки един човек е важно", заключи той.

 

Според него по-скоро вървим към предсрочни избори и това по думите му е "логично и правилно от гледна точка на демократичното развитие на страната". В коментар на въпроса дали при такива избори би бил служебен премиер, той посочи: "По тази тема не съм разговарял с президента Радев, тъй като очевидно се занимавам със собствен партиен проект и няма как да мислим за подобна съвместна изява. Всъщност не очаквам такова предложение и не бих го приел, тъй като имам достатъчно работа с партийния проект". 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени