Стефан Янев се гаври с българите: Спасяването на кораба Vera Su e пример за това какво може държавата, когато иска

Държавата намери начин и способни хора с идеи, които се консолидираха и направиха всичко това

Стефан Янев
Стефан Янев Източник: МС

Държавата намери начин и способни хора с идеи, които се консолидираха и направиха всичко това, което международни спасителни компании с опит в тази дейност отказаха да свършат за един кораб, който технически беше обявен за потънал. Това каза служебният министър-председател Стефан Янев, който отговаря на въпроси на медии и граждани във Facebook.

 

"Това, което беше направено, е един пример за това какво може държавата, когато иска. В този смисъл и това е задачата, която съм поставил на министерството на транспорта - да направят анализ на всичко това, което се случи и от този анализ уроците, които научихме, да бъдат въплътени в бъдещи действия за бърза и ефективна реакция при бъдещ подобен случай", заяви Янев и остави публиката в неведение дали се шегува неуместно, или демонстрира толкова присъщата на хунтата на Радев безпределна наглост и безочие. Традицията в поведението досега на "сектата на зелените чорапи" недвусмислено сочи второто.

"Случаят беше предизвикателство, защото трябваше да се създаде правен механизъм за такъв тип действия при такъв тип ситуация, тъй като има много закони, които се преплитат и не всички са национални. По думите на Янев се преплитат международно морско право, отношенията с корабособственика, правилата за плаване в международни води, в национални води, правилата за действие на националните органи и взаимодействието им с този кораб под чужд флаг", добави той.

 

Служителят на Румен Радев продължи продължи да се гаври с България и българите:
"Този път беше извървян, беше направена една много стройна организация във взаимодействие с различни министерства и държавни структури". 

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени