Стефан Янев вика на среща шефовете на службите за сигурност

Става въпрос за ръководителите на разузнаването, председателя на ДАНС и председателя на Държавна агенция "Технически операции"

Стефан Янев
Стефан Янев Източник: Президентска администрация

Служебният премиер Стефан Янев е поканил на среща ръководителите на службите за сигурност. Става въпрос за ръководителите на Държавна агенция "Разузнаване", председателя на ДАНС и председателя на Държавна агенция "Технически операции". От пресцентърът на МС уточниха и кои от тях в какъв отпуск е - Атанас Атанасов, който оглавява ДАР, е в неплатен отпуск от 7 май до 5 септември 2021 г., а председателят на ДАНС Димитър Георгиев - от 7 май до 6 септември. На свой ред шефът на ДАТО Цветан Китов пък е в платен отпуск, но за обучение - само за времето от 5 май до 21 май. ДАНС и ДАР са извън системата на МВР и по закон са на пряко подчинение на министър-председателя. Повод за срещата стана сигнал на служебният вътрешен министър Бойко Рашков, който вчера се заканваше да уволнява журналисти от bTV.

Още от "Политика"

От днес България официално е в предизборна кампания

В изборите за НС ще участват 32 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции, а в изборите за ЕП ще участват 31 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 10 коалиции

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени