Стоян Мирчев: Искаме да чуем мнението на Радев за партия на служебните министри

Това залитане на Янев относно проекта на "Петков-Василев" ми се струва странн, недоволстваше Мирчев

Стоян Мирчев
Стоян Мирчев

В БСП се интересуват какво е мнението и отношението на президента към евентуален политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. Този въпрос постави депутатът от БСП Стоян Мирчев в студиото на NOVA. По думите му би било редно Румен Радев, който е избран с подкрепата на социалистите и като партия, и като местни структури и гласове, да бъде ясен по въпроса и да каже позицията си.

 

"Министър-председателят е избран от президента. Служебният кабинет би трябвало да е надпартиен и да няма позитиви към една или друга партия. Това залитане на Янев относно проекта на "Петков-Василев" ми се струва странно", изказа недоволство от вчерашната изява на служебния премиер.

 

Въпреки това Стоян Мирчев смята, че от един такъв евентуален нов проект би трябвало да се притеснява Христо Иванов, защото това би било десен проект, а не ляв, за да има някакви притеснения БСП.

 

За нов политически проект, сформиран около двамата служебни министри се заговори по-усилено след като стана ясно, че "Има такъв народ" няма да сформират правителство. Самите Кирил Петков и Асен Василев първоначално не изключиха такава възможност, но вчера бяха категорични, че докато са в качеството си на служебни министри няма да мислят за сформиране на партия.

 

Петков, Василев и Николай Денков бяха и служебните министри, които водиха разговори с ИТН да се включат евентуално в техен кабинет. Едновременно с това все още няма яснота кога ще бъдат изборите - и президентските, и предсрочните парламентарни.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София и сепарира два пъти по-малко материали за реци

Проверка на терен от общинските съветници на ГЕРБ през април показа, че на депото на София се заравя РДФ-гориво, вместо то да бъде реализирано

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени