Стоян Мирчев от БСП постави ултиматум на Радев, обвини в бракониерство негов съветник

Не може с десни мерки да правим леви политики, каза още Мирчев

Стоян Мирчев
Стоян Мирчев Източник: БСТВ

"Не ни правят добро впечатление тези опити за " политическо бракониерство" от страна и на президентската администрация във връзка с новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев. Изходът е един – президентът Румен Радев да се разграничи от тези информации, че човек от неговата администрация е подпомагал за контактите на Петков и Василев с партия "Екогласност", която е част от нашата коалиция", каза пред БНР депутатът от БСП Стоян Мирчев.

 

"Не вярвам и тази нова формация да вземе от гласовете на БСП, защото те и двамата са десни хора, политиките са им десни, те не го отричат това нещо. А и опитът за "бракониерстване" в нашата партия, все пак БСП е партия със силно чувство за самосъхранение, обикновено има обратен ефект. По-скоро, според мен трябва да се притесняват колегите от Демократична България, защото и профилът, и познанствата, единият от министрите е участвал в създаването на ДБ, тъй че те трябва да са притеснени от новия бъдещ формат", каза още Мирчев.

 

Мирчев заяви, че е имал информация за срещи на Кирил Петков с лидера на "Екогласност" Емил Георгиев за опит за покана за мандатоносителство. "Бракониерстването обаче в политиката, от хора, които казват, че са морални в политиката, а правят такива опити - явно ти не си представител на този нов морал и нова политика, за която пледираш...Това е доста нередна игра... Това е мръсна игра под масата, надявам се и г-н Румен Радев да се разграничи от тях... Става дума за г-н Копринков от президентството, аз съм сигурен, че това е името зад тази нечиста практика, която се опитва да се наложи...", заяви Мирчев в "Преди всички".

 

"Но иначе не може с десни мерки да правим леви политики. Когато това някой ти казва, че не е нито в ляво, нито в дясно, явно няма да направи нищо полезно за хората", коментира идеите на Петков и Василев Мирчев.

 

По думите на Мирчев БСП по-скоро ще остане на позицията да подкрепи за предстоящите президентски избори двойката - Радев-Йотова:

"Независимо, че по места ще се излъчат предложенията на структурите ни, ние сме демократична партия, така че процесите за издигане на кандидати за президент и за депутати вървят паралелно. Предложенията при нас вървят от горе на долу.  Радев и Йотова ще имат редица номинации, в това съм сигурен", поясни още Мирчев.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени