Стоян Мирчев: Повечето лица в партиите на промяната са част от статуквото

Този парламент не е способен да произведе политики, смята депутатът

Стоян Мирчев
Стоян Мирчев Източник: Facebook

"Решението беше трудно, защото то е за българските граждани. Ние сме отговорна партия". Това каза пред БНР Стоян Мирчев, член на Изпълнителното бюро на БСП и депутат. БСП ще върне третия мандат за съставяне на правителство още при връчването му на 5 май от президента Румен Радев. Това решиха вчера членовете на Националния съвет на партията и парламентарната група на съвместно заседание на "Позитано" 20. 

 

"България показа, че иска промяна и се надява на тази промяна. За съжаление тези избори не успяха да произведат точно тази промяна, затова трябва да идем на нови избори. А и в парламента нямаше желание за промяна. Единственото което интересуваше новите партии, е Изборният кодекс. Те имат вътре в себе си противоречия и това явно даде отражение в разговорите между партиите. Разговорът в този парламент за това дали можем да направим промяна не се състоя". 

 

В предаването "Политически НЕкоректно" Мирчев допълни: "Ако бяхме приели мандата и бяхме опитали да съставим правителство, щеше да дадем още седмица на този парламент, а той е неспособен да произведе политики. Но това време щеше да даде и възможност на Борисов да управлява и да твори тези негативи, на които сме свидетели през последните години". 

 

По думите на депутата по-важни са парламентарните избори и върху тях трябва да е фокусирано вниманието: "Дано избирателите си дадат сметка, че част от т.нар. "партии на промяната" не са партии на промяната. Голяма част от тези лица са част от статуквото. Да си дадат сметка, че всички политически алтернативи, които ние предлагахме през тези четири години, са искрени послания и наистина можем да ги приложим на практика...България е в специфична ситуация, на прага сме да влезем в тежка политическа криза. Трябва бързо да се вземат решения". 

Още от "Политика"

НАП отчете ръст на приходите с над 914 млн. лева към края на април

Рекордните постъпления от данъци и осигурителни вноски се случват в условия на продължаваща пандемична обстановка и при отложено за юни 2021 г. (вместо до края на март) внасяне на корпоративния данък

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени