Светлана Шаренкова: БСП върви към еднолично управление

За нея големите грешки са започнали с изключването на бившия председател Георги Първанов

Светлана Шаренкова
Светлана Шаренкова Източник: NOVA NEWS

"БСП върви към еднолично управление. Решението за Кирил Добрев е взето или на подпис, или по телефон. Доста хора не знаеха за него. Тук има налагане на лична воля на председателя в оставка Корнелия Нинова. Няма никакви доказателства за обвиненията към него". Това заяви в студиото на "Твоят ден" по NOVANEWS Светлана Шаренкова, член на НС на БСП.

 

По думите ѝ цветущият език на Добрев не се харесва на по-възрастните социалисти, за разлика от по-младите. Шаренкова обясни, че БСП винаги се е гордяла със своята демократичност, но "изведнъж трябва да изключваме наш другар със своята диря в партията. Един от основателите на младежкото движение", заяви бившата седесарка и общински съветник от СДС в периода 1991-95 г., а сега социалистка.

 

За нея големите грешки са започнали с изключването на бившия председател Георги Първанов. "То беше противоуставно и неправилно. Той изправи партията на крака, а преди него тя беше на дъното. Тогава поне Станишев имаше доблестта да направи публично заседание. Аз съм категорично против изключването на Добрев", заяви тя.

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени