Татяна Дончева: Николай Хаджигенов предизвика взрив

В политиката сметките не са като в учебника по алгебра

Татяна Дончева
Татяна Дончева Източник: Zonanews

Вчерашното интервю на колегата Хаджигенов предизвика взрив, което наложи да се даде някакво пояснение, за да може нещата да се уталожат. Toва обясни съпредседателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън! Татяна Дончева в сутрешния блок на БНТ във връзка с коментарите за "развод преди брака" в най-малката и всъщност все още бъдеща парламентарна група в 45-то Народно събрание. По думите й здравият смисъл е, че Николай Хаджигенов направил изявление, без много да го премисли. Коалицията "Изправи се! Мутри вън" е такава, каквато е от самото си начало. Тя предупредила още преди изборите, че "човек на ГЕРБ си има групички във всяка една потенциална група в парламента". ПП ГЕРБ се е погрижила особени и зависими хора да има навсякъде, посочи Дончева, като обаче не потвърди дали има троянски кон в коалицията.

 

Брифингът, даден от нея и Мая Манолова, бил с цел преди всичко да се успокои реакцията в социалните мрежи, иначе Дончева каза, че нея лично нищо не може да я възмути и е виждала много неща в политиката. Според нея, изречението "аз съм готов да се жертвам за депутат" предизвиква снизходително възприятие. Вчера прозвучало изречението "аз съм готов да се жертвам за министър" и това предизвикало буря в социалната мрежа. Тя познава още 4-5 човека от коалицията, които също са готови да се жертват за министри. "Нищо ново от Големанов", коментари Дончева. На нас като последна парламентарна група не ни трябва нищо. Ние сме последните в редичката, изтъкна тя.

 

"В политиката математическите сметки не са точно като в учебника по алгебра. В политиката има нещо като от играта на покер и от играта на карти - не е прието да пускаш карта преди да ти е дошъл редът", коментира Дончева. Тя има познати във всички политически сили и досега всеки е направил някакви телефонни и лични разговори, но никой не нарича това предварителни разговори. Ние сме една разнообразна коалиция и няма да си сложим правила като в ГЕРБ и БСП, но независимо от това не е лошо да си спомним за една класическа фраза отпреди 20 години - "да бъдете господари на мълчанието", подчерта Татяна Дончева.

 

На нас като последна парламентарна група не ни трябва нищо. Ние сме последни в редичката, каза още тя. "Има първи в редичката, има втори в редичката, има избор на президента и президентът, когато прави избор на третия субект, той също изхожда от обстоятелството, че предстоят президентски избори, че неговите съветници също ще направят някои математики. Като например, трябва ли му веднага служебен кабинет, трябва ли му малко по-късно служебен кабинет, трябва ли му изобщо служебен кабинет", заяви Дончева.

 

Не можеш да отиваш на преговори, без да си оторизиран и без да е ясно какво представляваш. Можеш да отидеш да си направиш частни разговори, обеди, кафета. Аз имам познати във всички политически сили. Във времето преди изборите, по време на изборите и след изборите всеки от нас е направил телефонни разговори, но това не са предварителни разговори", каза още Дончева.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени