Татяна Дончева: Слави Трифонов е слаб физически и психически

ИТН е символ на подмяна, а не промяна, убедена е тя

Татяна Дончева
Татяна Дончева Източник: Zonanews

"Имам лични впечатления, че Слави е слаб физически и психически, той не контактува с групата си. Тези хора сами трябва да седнат и да мислят как да вземат решения. Когато са потиквали Слави да влиза в политиката, той е бил в различно физическо и психическо състояние", каза в предаването "Лице в лице" по bTV Татяна Дончева. "Никой не знае как той взима решения и кой му ги спуска. Това, че има изградена енигма от миналото не го прави физически и психически равностоен на Бойко Борисов. Ако тези хора имат два грама разум, сами могат да стигнат до извода, че тази работа не е читава", добави тя. 

 

Бившата адвокатка на групорката "Мултигруп" беше категорична, че за да има правителство, не трябва ИТН да е в парламента. "Правителство е възможно да се състави, ако се елиминират Слави Трифонов и сценаристите му. ИТН е символ на подмяна, а не промяна, хората трябва да го разберат, за да има правителство. ИТН събориха два парламента. Тези хора нито желаят да участват, нито могат да направят това, което се иска", подчерта депутатът от ИБГНИ.

 

По думите ѝ депутатите от "Има такъв народ" не са роби на лидерът на партията и ако наистина работят за каузата, "да се замислят, защото това не означава сляпо подчинение на Слави и неговите сценаристи. Така ще бъдат само марионетки, отбеляза още Дончева. 

 

Според нея на депутатите на ИТН се налага позиция от кръгове, чиито имена Дончева не пожела да назове, но те не отговарят на интересите на партията. "ИТН, БСП и ДПС блокираха ситуацията последната седмицата. Когато станем 100 с ДБ нещата няма да стоят така", закани се Дончева. Депутатът от ИБГНИ коментира и твърденията, че е предлагала подкуп на Радостин Василев от ИТН.

 

"След като се върнах от командировка в чужбина, разбрах, че 500к било наименование на хиляди, което използвало най-младото поколение, извинявайте, но аз съм на 60 г. Защо аз да пиша 500к?", направи се на "ударена" Дончева и добави: "Може ли, когато ви казва основният свидетел, че аз не съм му давала, искала пари и въобще не става дума за пари, да има обвинения за корупция? Прокуратурата се намеси, за да се спаси от закриване. ИТН спасиха прокуратурата, като 4 пъти провалиха заседанието на правната комисия, направиха всичко възможно, за да провалят всичко това, което беше искано на протестите. Така обслужват ДПС, Гешев, ГЕРБ".

 

Тя все пак заяви, че няма спомен да си е драскала на листче. "Казвам ви, че 500к в моите представи никога не може да значи 500 хил. и тези термини на младото поколение ги научих вчера", подчерта Дончева и обясни, че срещите с депутатите от ИТН са били, за да има правителство. "Позицията на ИТН е откровено малоумна, те нямат интерес да няма правителство", каза още тя.

 

Още от "Политика"

Мария Габриел на аудиенция при Н.В. крал Абдула II, крал на Хашемитско кралство Йордания

Акцент на дискусията бяха подобряването на търговско-икономическото сътрудничество, новите технологии и иновациите, сътрудничеството в сферата на отбраната и др.

Прочетете повече прочетете повече

Ген. Попов за забавената помощ за Украйна: На закрито заседание на Комисията по отбрана да се види кой не си е свършил р

Има вероятност при пристигане на новите F-16 България да няма готова инфраструктура за тях. Ще изпаднем в неловко или тежко положение, предупреди той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени