Теменужка Петкова: Денков премиер, а Петков и Василев вицепремиери ми звучи като шега

Кабинет, който не отчита, че ГЕРБ-СДС са първи, няма как да е стабилно и прието правителство

Теменужка Петкова, ГЕРБ-СДС
Теменужка Петкова, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews

В ГЕРБ все още нямат официална информация от страна на коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" за състав и структура на Министерския съвет. Това каза в ефира на NOVA депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

 

"По отношение на тези имена, които изтекоха в публичното пространство, те ми стоят като шега", коментира тя.

 

"Няма как министър-председател да е академик Денков, при условие че вицепремиери ще са му неговите началници по партийна линия. Не виждам как Кирил Петков може да е вицепремиер и да отговаря за службите, за Еврозоната, при условие че беше една от основните фигури, свързани с незаконния арест на нашия лидер и на колегите Горанов и Арнаудова", изтъкна народният представител от ГЕРБ-СДС.

 

"Не виждам как Асен Василев ще е министър на финансите, при условие че той е една от фигури публичните финанси в момента да са в това състояние. Г-н Атанасов също звучи неприемливо за министър на вътрешните работи", добави Петкова.

 

"Бюджетът, който служебното правителство представи, не е грешен. Той е верен и отразява реалното състояние на публичните финанси, което е изключително лошо", каза още тя.

 

Аз лично няма как да имам синхрон с Асен Василев, той за мен носи една голяма част от отговорността за състоянието на публичните финанси в момента, подчерта бившият енергиен министър в правителството "Борисов 3".

 

Според нея причината за вчерашния "ентусиазъм" на съпредседателя на "Промяната" и предложенията му как да се намали заложеният 6,4% дефицит от служебното правителство в бюджета, е продиктуван от желанието да "изпере" водената от него политика в последното редовно правителство.

 

Решението на това тежко състояние преминава през стабилен кабинет. Против сме да се вдигат данъците. Поискахме подробен отчет за капиталовите разходи от Министерството на финансите. Ще търсим резерви що се отнася до дивидента. Трябва да се направи много прецизна оценка кой проект и на какъв етап е, каза Петкова.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени