Теменужка Петкова: ГЕРБ-СДС ще бъде първа политическа сила

Електроенергийната система не може да функционира без тецовете, подчерта тя

Теменужка Петкова
Теменужка Петкова Източник: Zonanews

Ще направим възможно след 2 април България да има редовно правителство, което да реши проблемите на хората, които ПП завеща. Това заяви пред БНТ водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Търговище, която е и бивш министър на енергетиката.

 

Останах изненадана от изявлението, че ако ГЕРБ-СДС е първа политическа сила отново ще отидем на избори. Това е безотговорно поведение и българските граждани ще го отразят в гласуването си, смята тя.

 

Ние ще бъдем първа политическа сила, защото ГЕРБ-СДС разполага с управленска програма, с най-добрите експерти и имаме самочувствието да съставим правителство.

 

По повод проверките на Европрокуратурата в тецове и топлофикации тя коментира, че темата е свързана с компетенциите на МОСВ. Европрокурорите проверяват  една частна компания, която верифицира данните за емисии и дали го прави коректно. Постъпили са сигнали в Европейската прокуратура и тя е длъжна да реагира, тъй като става въпрос за търговия с емисии. Петкова настоя да се изчакат проверките.

 

Важната тема, свързана с тецовете, е предоговарянето затварянето им. Служебния кабинет трябва да изпълни решението на парламента и да започне преговори за предоговаряне на ангажимента за спестяване на 40% емисии до 2025 г. само от електропроизводство, а базовата година е 2025 г., което е неразумно.

 

Електроенергийната система не може да функционира без тецовете, регионът не може без тях. Ангажименът е неразумно приет.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени