Теменужка Петкова: Предстоят ни тежки времена, новият дълг е резултат от управлението на кабинета "Петков"

Петкова е категорична, че "Балкански поток" няма как да бъде застрашен и че той е свързан на пет места с българската газопреносна мрежа

Теменужка Петкова, ГЕРБ
Теменужка Петкова, ГЕРБ Източник: Zonanews

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова коментира в студиото на NOVA NEWS проблемите и решенията на кризите в държавата. Тя каза, че всички партии в българския парламент трябва да намерят начин да говорят по между си, в противен случай не могат да бъдат решените проблемите.

 

Петкова заяви, че ГЕРБ-СДС ще направят всичко възможно, за да има редовно правителство. Тя каза, че данните, които е представила служебния финансов министър Росица Велкова са изключително притеснителни. Според тях на България предстоят "сложни и тежки времена". Дефицитът, който се очаква в края на тази година е 5,4% от БВП.

 

 "За проектобюждета за 2023 година прогнозите също са много обезпокоителни. Дефицит от 6,6% от БВП. Необходимост от генериране на нов дълг – 16 млрд. В следващите три години ние трябва да генерираме нов дълг, който е в размер на 48 млрд. лв.", каза Петкова. Тя направи сравнение: "Тези 22 правителства, които управляват след комунизма са натрупали дълг, който е в размер на 37 млрд. лв. и допълни, че новият  дълг е резултат от управлението на предишното коалиционно правителство.

 

Според Петкова на българите предстои тежка зима. "Това което трябва да се направи е да се помисли за мерки, които да компенсират бизнеса във връзка с високите цени на електрическата енергия, природния газ." Тя каза, че предния ден ГЕРБ – СДС са внесли в Парламента пет решения – антикризисни мерки.

 

Петкова е категорична, че "Балкански поток" няма как да бъде застрашен и че той е свързан на пет места с българската газопреносна мрежа.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени