Тимур Халилов за сбирката, която "изключи" Пеевски: Кворум нямаше, но волята на Доган е над ЦОБ!

ЦОБ нямаше необходимите 16 гласа, но волята на почетния председател дава правомощия над ЦОБ, призна в ефир Халилов

Тимур Халилов
Тимур Халилов Източник: БГНЕС

Не е важен кворумът, важна е волята на Доган, това подчерта многократно говорителят на фракцията ДПС-Доган пред bTV в отговор на настойчивите въпроси на водещия Златимир Йовчев какъв е бил кворумът на т.нар. заседание на ЦОБ, което обяви, че е "изключило" Пеевски и още 17 от ДПС.

 

Делян Пеевски и кръгът около него са изключени по волята на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Те са изключени още с искането на оставките им, обясни Тимур Халилов по повод изключването на Делян Пеевски и ще 17 души ДПС, което стана ясно вчера вечерта.

 

На многократно повтаряния въпрос дали на вчерашното заседание на ЦОБ е имало необходимия кворум за изключването на Пеевски и кръга около него Тимур Халилов не даде конкретен отговор, а каза, че въпросът не е в кворума, а в устава на ДПС - той давал правото на почетния председател да налага на ЦОБ такова решение.

 

Водещият Златимир Йовчев прочете в ефир този пасаж от устава и видя, че никъде в него не пише, че почетният председател може да изключва членове на ДПС. Въпреки това Халилов продължи да твърди, че не е било необходимо да има кворум, важно е, че такава била волята на почетния председател.

 

- Кажете, ЦОБ имаше ли необходимите 16 гласа, попита настойчиво Йовчев.

- Нямаше, но това няма значение, волята на почетния председател дава правомощия над ЦОБ, отговори Халилов. Ако някой смята, че заради лични качества е постигнал нещо, а не защото е в ДПС, той трябва да излезе и да докаже своите качества на терен. Това беше възможно с поисканите оставки от Ахмед Доган, които така и не се подадоха, коментира още Халилов. Засега той не може да предвиди какво ще стане на изборите на 27 октомври.

 

Относно отстраняването на няколко областните председатели на ДПС Тимур Халилов посочи, че те са избрали други ценности, различни от тези на ДПС, и затова са изключени, но иначе активът в тези области е верен на ДПС. Път към помирение няма да има, категоричен е Халилов и посочи, че Доган е казал, че връщане назад няма. Листите за изборите ще се редят от колективните органи и почетния председател, завърши той.

 

БНТ също попита Халилов дали ЦОБ е имало мнозинство за това решение и той отново повтори, че волята на Доган е над ЦОБ: ЦОБ взе решение в потвърждение на решението на почетния председател, който се разполага над ЦОБ и с неговото решение реално изброените лица в нашето решение вече не са членове на ЦОБ "Това означава ли, че не е необходимо мнозинство?", попитаха от БНТ Халилов, който отвърна със следните думи: Да, това означава, че кворумът на ЦОБ е различен.

 

От БНТ също попитаха Халилов дали не съществува опасност Делян Пеевски и групата около него да каже че това решение е нелегитимно. На този въпрос Халилов отговори със следните думи: Съгласно устава решението подлежи на обжалване пред Централна контролна комисия, три месеца е срокът за разглеждане на жалбите.

Още от "Политика"

Антон Хекимян: Цяло лято не стигна на Васил Терзиев да оправи надлеза на "България"

Само преди 1 година същият човек беше задръстил София с клишетата "Писна ли ви от задръствания" по време на предизборната си кампания, пише още общинският съветник от ГЕРБ-СДС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени