Тома Биков: Ако някой иска подкрепата на ГЕРБ за БНБ, да я потърси публично

Според Асен Василев гуверньорът на БНБ трябва да има безупречна репутация, а Каримански няма такава, следователно трябва да не е председател и на бюджетната комисия, каза той

Тома Биков
Тома Биков Източник: БНТ

Очакваме, ако някой иска подкрепата на ГЕРБ за БНБ, да я потърси публично. Има много време до петък, все още не сме решили кого ще подкрепим. Това коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков пред БНТ.

 

Той припомни думите на вицепремиера Асен Василев, че гуверньорът на БНБ трябва да има безупречна репутация, а Каримански няма такава.

 

"Така че би трябвало Каримански да не е председател и на бюджетната комисия. Това е тест за техния стандарт на почтеност, ако не го махнат от комисията, значи не се съмняват в репутацията му", заяви Биков.

 

Той обеща подкрепа в парламента за БСП по отношение на идеята им да се премахне само машинното гласуване и да се даде избор между машина и хартиени бюлетини.

 

Със сигурност има отслабване на българската позиция за Северна Македония. По всичко личи, че Кирил Петков е поел някакви ангажименти пред европейските ни партньори, въпреки че го отрича.

 

Ние нямаме против Северна Македония да започне да преговаря за членство, но в последните месеци не сме видели да са направили никакви крачки по отношение на българските искания. ГЕРБ твърдо седи зад позицията на КСНС", категоричен беше Биков.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени