Tома Биков: Енергийните посредници ще оскъпят газа със 100 млн. на месец

И уточни, че ГЕРБ е "за" излизане от руската зависимост, но без посредници и не на по-висока цена

Тома Биков, ГЕРБ
Тома Биков, ГЕРБ Източник: Zonanews

"След като доставките ни на газ спряха, но не и самият газ, значи сме енергийно зависима държава. ГЕРБ сме направили връзки с Гърция и Турция, в които освен да изнасяме и да внасяме газ. Турски поток може да достави газ за България". Това заяви депутатът и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Тома Биков в предаването на "На фокус" по NOVA.

 

По думите му има посредници, които ще оскъпят газа със 100 млн. на месец. "Важният въпрос е, че заради това правителство в следващите месеци България ще плаща 100 млн. повече, отколкото плащаше предния месец. Правителството участва в корупционна схема", убеден е Биков.

 

Според него има възможност правителството да вкарат 40 млрд. газ, просто трябва да направят предварителни заявки. "Защо не са го направили това януари-февруари тази година, попита Биков. Правителството искат да върнат посредниците при доставките на газ", каза още Биков. 

 

"Това, което казват Радев и ГЕРБ се виждат от всички. Включително от БСП и българските граждани. Нямам усещане за затопляне на отношенията между президента и ГЕРБ. Г-н Радев е в позиция да се разграничи от правителството, за да не обере негативите от действията им. Нямаме полза да ухажваме Радев. Правителството вкараха в такава ситуация страната, че не знам дали някой ще има желание да управлява след тях", посочи той.

 

И уточни, че ГЕРБ е "за" излизане от руската зависимост, но без посредници и не на по-висока цена. "Когато Борисов подари кученце газа падна с 20%, когато К.Петков даде на офшорка кученце газа скочи с 35%", заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. "Назначават корпоративни хора, които превземат държавните дружества", коментира депутатът.

 

Според него има възможност правителството да вкарат 40 млрд. газ, просто трябва да направят предварителни заявки. "Защо не са го направили това януари-февруари тази година, попита Биков. Правителството иска да върнат посредниците при доставките на газ", каза още Биков.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени