Тома Биков, ГЕРБ: Решение на политическата криза без участието на ДБ няма да се намери, за ПП няма смисъл да говорим 

"Коалиция на ГЕРБ, ДПС, БСП и Янев не става, ще е нестабилна, не е въпрос само на аритметика" - каза Биков

Тома Биков, ГЕРБ
Тома Биков, ГЕРБ Източник: Zonanews

" Ние с БСП няма да се коалираме, имаме решение на конгреса, решение на политическата криза без участието на ДБ няма да се намери, коалиция на ГЕРБ, ДПС, БСП и Янев не става, ще е нестабилна, не е въпрос само на аритметика, за ПП няма смисъл да говорим" - заяви в "Здравей, България", по NOVA.


Защо гледате към ДБ, те са ви яростни опоненти? 


"Защото кризата се лекува с помирение на тежки политически опоненти. Няма смисъл да управляваме и от ден втори да се борим с протести. Не можем да си позволим разделение в обществото, нужна е консолидация, в ДБ е ключът, ако не влезе в действие, ще се търси друг ключ на нови избори. Ние непрестанно говорим какво трябва са направи, но нямаме вътрешни фракции за и против ДПС или БСП, по-скоро в ДБ има такива.

 

За бюлетините и машинния протокол – предстои дискусия за обработката, кой ще сумира данните, изборите се правят от над 100 хил. души, сред тях сигурно има и недостатъчно грамотни, но при смесено гласуване, резултатите накрая ще се събират. Дали ще има сканиращи устройства, не знам. Ние сме на път да разрушим всякакво доверие.

 

В Германия в КС са забранени машините, защото е възможно да се разбие доверието в изборния процес, там не се вижда за кого е гласувал човека на разписката. Ние не оспорваме машините, но искаме хората да имат избор. Важното е всеки да е сигурен, че гласът му е отчетен правилно" - обясни Тома Биков.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени