Тома Биков: ГЕРБ ще бъде в опозиция

Той оприличи Бойко Рашков на късния Чаушеско

Тома Биков
Тома Биков Източник: bTV

Най-очевидното и най-ясното е, че ние ще бъдем в опозиция в следващото НС. Ако предизборната кампания беше нормална, щяхме да анализираме къде сме допуснали грешки. За съжаление в тази кампания нашият основен опонент беше Бойко Рашков и целият апарат на държавата, който стоеше зад него. Ние ще изпълняваме функцията си на опозиция съвестно. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ в студиото на bTV.

 

"Ние трябва да благодарим на нашите хора, защото те показаха, че ГЕРБ е устойчива партия - ние нямаме някакъв драматичен срив. Оттук нататък ще изпълняваме функцията си на опозиция съвсем съвестно и коректно", каза Биков.

 

Той оприличи Бойко Рашков на късния Чаушеско. "ГЕРБ е партия, която непрекъснато се променя. И при нас промяната продължава", каза той. Според него дали Бойко Борисов ще бъде депутат или не няма значение.

 

Биков отрече ГЕРБ да даде подкрепа за някого освен, ако тя не бъде потърсена публично. "Ние сме готови да говорим с първия, но те не са готови. Това обаче носи отговорност за тях, както и за Румен Радев", обясни той.

 

"Най-важната новина на тези избори е, че БСП не е основна политическа сила. А вече има една либерална левица, промотирана от Румен Радев", допълни още. По думите му при победа на Румен Радев ще има концентрация на власт, защото "не е тайна, че ПП е продуцирана от него".

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени