Тома Биков: Когато предложихме правителство на Габровски, много грозно впечатление направиха от БСП като казаха, че е правителство на ГЕРБ, а сега искат подкрепа

Според него "аферата Нексо" има много по-мащабни и дълбоки измерения от тези, които се знаят

Тома Биков
Тома Биков Източник: Zonanews

Шансовете за съставяне на редовно правителство не са големи в тази ситуация. Ние казахме нашите приоритети, слушахме и г-жа Нинова, която си продължава със своите. Нашите не влизат в нейните приоритети. Това коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред БНТ.

 

Не сме се вторачили в това на кого е мандатът, искаме да знаем какви са основните приоритети, засега не виждаме общи стратегически политики. По основния ред на геополитиката и България сме на различни позиции, обясни Биков. Когато предложихме правителство на Габровски, на мен ми направи много грозно впечатление като от БСП казаха, че е правителство на ГЕРБ, а сега искат подкрепа, заяви депутатът. Преди да бъде връчен третият мандат казахме каква е нашата визия, обясни той.

 

Според него "аферата Нексо" има много по-мащабни и дълбоки измерения от тези, които се знаят. Изплуват много сериозни проблеми - Сметната палата дали е изследвала, че има дарения по 20 хил. Те не са малко пари, не са изследвали тези служители, заяви Биков.

 

Предположението е, че е корпоративна подкрепа към "Демократична България", обясни още Биков. По думите му, ако имаше вече избрано правителство с участието на ДБ, щеше да е сериозна криза. Ако има седмица пред парламента, не виждам нещо съществено да може да се направи. Този парламент все пак прие повече закони от предишния редовен, смята депутатът.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени