Тома Биков: Ние сме в дълбока криза. Пред рецесия сме, в полуразпад на институционалността

Ние сме в състояние на криптополитика, добави той

Тома Биков, ГЕРБ
Тома Биков, ГЕРБ Източник: Zonanews

Има и нещо символично - ние сме в състояние на криптополитика. Нещо се случва невидимо и от време на време гръмва. Има очакване да се случи нещо хубаво - като при криптовалутата. Живеем в безгрижие, докато реалните пари свършват. Ние сме в дълбока криза. Пред рецесия сме, в полуразпад на институционалността. Пеканов ми е симпатичен. Това каза по БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

 

"Без усилие няма да се случи нищо хубаво. Третият път винаги е по-труден от първия. Реалистичният вариант за трети мандат е ДБ. Не виждам опция за БСП. С тях имаме противоположни позиции по отношение на еврото и модернизацията на българската армия. Ние сме в постреволюционна ситуация. Не се е появила нормализацията. Затова сменяме парламенти и не можем да изберем правителство. Живеем в абсолютно безвремие, отбеляза народният представител от ГЕРБ-СДС.

 

"На ПП не бихме дали премиер. С тях имаме дълбоки различия. Позициите ни са отслабени в ЕС. Авторитетът на България в чужбина не е бил такъв отдавна. Сагата с Македония не е приключила", каза Биков

 

Той уточни, че никой от ГЕРБ не е казвал, че НЕКСО е партийна касичка. "Сервира се мащабно международно разследване с партньорски служби-американците, Европол. Трудно може да се каже, че искаме да очерним някого. Ние зададохме въпроси, не сме казали кое е касичка. Избягваме да спекулираме, след като разследването е в своя начален стадий", добави той.

 

Понякога за секунди въпросът се превръща в отговор. Сега си спомних битката за БНБ между Гюров и Каримански. Там се изостриха до край отношенията между ПП и ИТН. Тук може само да спекулираме. Но вчера гледах изслушването на Гюров в комисията и той каза, че иска да отвори банковите инструменти към тези иновативни разплащания. Тогава се чудих. Те поставиха на карта съществуването на това правителство и тази коалиция. Въпросът ни е доколко тази компания е имала отношение с българската политика, отбеляза Тома Биков.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени