Тома Биков: Нинова незабавно да върне мандата, задържането му е погазване на Конституцията

Той заяви, че БСП няма да съставят правителство, а симулират преговори

Тома Биков
Тома Биков Източник: Zonanews

"За нас е крайно неуместно и обезпокоително, че Корнелия Нинова ще върне мандата на 15 август. За нас това е погазване на българската Конституция, която определя, че третият мандат се дава , за да бъдат водени преговори за правителство, а не да бъдат решаван въпросът с КЕВР". Това заяви зам-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков  пред журналисти в Народното събрание.

 

Той е категоричен, че третия мандат не се дава, за да бъдат направени стотици назначения и съмнителни сделки, а за да бъде съставено правителство.

 

"Изводът, който си правим, е че Нинова погазва конституцията или най-малкото не спазва нейния дух. Тя предава както доверието на българските граждани, така и на президента Радев, който и даде мандата, за да направи правителство", заяви Биков.

 

Той заяви, че БСП няма да съставят правителство, а симулират преговори. "Те ако мислеха да съставят правителство, нямаше да върнат мандата на 15 август. Щяха да направят правителство и след това да решават всички останали въпроси, които би трябвало да бъдат решавани от редовно правителство, а не от такова в оставка и от парламент без мнозинство".

 

"Това е разграждане на българските институции и директна стъпка към разпад на българския политически живот и българските институции. Призоваваме Нинова незабавно да върне мандата и президентът в най-кратък срок да насрочи предсрочни парламентарни избори", допълни Биков.

Още от "Политика"

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени