Тома Биков: Нямаме лидерски проблем

ГЕРБ е в кондиция и в процес на отваряне

Тома Биков
Тома Биков Източник: ПП ГЕРБ

"Лидер обикновено се сменя, когато имаме загуба. Ние печелим с 8% разлика пред втория и да очакваме, че ще сменим лидера си, ми се струва леко неадекватно." Това  коментира пред БНР Тома Биков. "Ние нямаме лидерски проблем", подчерта той в предаването "Преди всички" преди националния форум на ГЕРБ.

 

Запитан при загуба на 11 юли ще бъде ли отворен лидерския въпрос, Тома Биков изтъкна, че става дума за фалшиви конструкции и даде пример с това, че ГЕРБ не оспорва лидерството на Слави Трифонов. Биков определи като нахални претенциите на други политически сили към лидерството в ГЕРБ. "Ние пък можем да преглътнем "Демократична България, ако начело не е Христо Иванов, да кажем."

 

ГЕРБ е в процес на отваряне към хора, които или са били в други партии, или изобщо не са били в други партии. Това по думите му позволява на партията да поддържа форма и да не се капсулира.

"Ние сме в добра кондиция. Това, че всички са срещу нас, единствено ни мобилизира", декларира Тома Биков. "Ние сме тук и който не ни вижда, означава, че е извън реалността." Относно грешките на ГЕРБ на последните парламентарни избори Биков отбеляза, че "всеки би трябвало хладно да си направи извода на какво се дължи успехът или неуспехът".

 

Вътрешнопартийният анализ е направен, посочи Тома Биков. "Всяка организация при нас прави много подробен анализ – секция по секция – в кои блокове, махали и улици имаме отстъпление или прилив на гласове". Партийните активисти познават на микрониво района, в който работят, допълни Биков.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени