Тома Биков: Партията на Румен Радев ни направи най-бедната страна в Европа

Ние не казваме Румен Спецов да влиза в затвора, а казваме, че човек с подобни съмнения, не може да бъде директор на НАП и да събира приходи, обясни Биков

Тома Биков
Тома Биков Източник: NOVA NEWS

Очевидно Румен Радев използва лексиката на Васил Божков - той употребяваше думата "хунта". На Радев му е неудобно да каже думата "хунта", защото хунтата се свързва с военен, който е дошъл на власт без избори. Това каза Тома Биков от ГЕРБ в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS.  Този "режим" наистина разследва Васил Божков и допреди няколко седмици Румен Радев, как го беше казал - че думите на Божков звучат по-достоверно от думите на неговите обвинители, добави Биков. 

 

"Не виждам от какво ще понесем щети по репутацията си. В списъка с лица, на които са наложени санкции по закона "Магнитски" имаме само един наш член - Александър Манолев, който беше заместник - министър. Той беше освободен от този пост и срещу него бяха заведени дела, докато управляваше ГЕРБ". И добави, че когато това се случи на човек от сегашните управляващи от служебното правителство, там има други хора, един Румен Спецов, новината днес е точно неговото изявление.

 

"Той не може да отговори на въпроса познава ли Васил Божков и не знае защо е продал фирмата си на професионален длъжник. Ние не казваме той да влиза в затвора, а казваме, че човек с подобни съмнения, не може да бъде директор на НАП и да събира приходи. А в неговия случай няма съмнение за данъчно нарушение, а има съмнение за данъчно престъпление, свързано с източване на ДДС", обясни Тома Биков. 

 

"Санкциите са основа за сериозен разговор за борбата с корупцията и търговията с влияние", категоричен е той. Партията на Румен Радев, която е БСП, ни направи най-бедната страна в Европа. ГЕРБ съществува от 2007 г., докато БСП фалира България два пъти в последните 30 години, коментира бившият народен представител от ГЕРБ.

 

По думите му списъкът с лица и фирми, оповестен от американските власти, е добра основа за сериозен разговор по отношение на борбата с корупцията и търговията с влияние.  "Тези две престъпления са изключително трудно доказуеми. Затова трябва да се проведе много спокойно този разговор, без този патос, който много политически лидери употребяват, когато говорят по тези теми. Ако искаме да има някаква ефективна реформа в съдебната система - тя трябва да се случи първо през възстановяването на политическия диалог", категоричен е Биков. 

 

Той коментира и напрежението между МВР и прокуратурата. "По закон прокуратурата и МВР са задължение да работят заедно по най-различни престъпления - от битова престъпност до търговия с влияние. Когато вътрешният министър отказва изобщо да се види с главния прокурор - можем само да кажем "Слава Богу, че това правителство ще бъде само два месеца".  Сега берем плодовете на глупостта, която направи мнозинството в предишното Народно събрание. Сегашната ЦИК, която е назначена от Радев, и служебното правителсто, също назначено от Радев, и Изборния кодекс, който бе написан от Радев, сега да кажат как ще спазят този Изборен кодекс, който не може да бъде спазен. Ако тези избори се провалят, това ще е най-тежкият удар за българската демокрация, каза накрая Тома Биков.  

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени