Тома Биков: Петков доведе страната да затъване в блатото на политическа, икономическа и финансова криза

ГЕРБ има хората, програмата и идеите за управление на страната, коментира още той

Тома Биков, ГЕРБ
Тома Биков, ГЕРБ Източник: Zonanews

Няма нито опозиция, нито каквато и да било организация, включително дори и протести, които да са в състояние да свалят някакво правителство, ако то не не се свали отвътре. Това заяви в ефира на БНТ народният представител от ГЕРБ Тома Биков във връзка с приетия вчера вот на недоверие срещи правителството на Килил Петков.

 

По думите му, при оттеглянето на ИТН от управляващата коалиция, най-нормалният ход на опозицията е внасянето на вот на недоверие, защото парламентът и правителството няма как да работят без мнозинство.

 

"Няма как да решат какъвто и да било проблем, без да са осигурили мнозинството си. Това е все едно да боледувате от сърце и сърцето ви да спре и вие да казвате - ама аз искам да отида на работа", каза Биков.

 

Според Биков правителството на Кирил Петков се в провалило в решаването на проблемите в страната, а партия ГЕРБ се е справила добре в ролята си на опозиция. "Г-н Петков обяви една формула, която според мен би могла да доведе България до истинско блато, до затъване в блатото на политическа криза, и на икономическа, и на финансова", посочи той.

 

Запитан дали ГЕРБ са готови да управляват страната в момента, депутатът заяви: "Ние сме готови, защото имаме и хората, и програмата, и идеите, и възможностите да ги осъществим. Друг е въпросът, че това зависи единствено и само от българските избиратели. Те са тези, които могат да кажат кой ще бъде в управлението и кой - не. Така се решава в демокрацията".

 

Биков коментира и темата с актуализацията на бюджета. "Ще приемем актуализацията на бюджета, само че с предложения, които са адекватни, а не с неадекватните предложения на Асен Василев, който носи лична отговорност, и за шоковата инфлация, от която всички страдаме в момента, и за абсолюдното бездействие по отношение на бюджета", изтъкна народноят представител.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени